Salade BLT met cocktailtomaat, pancetta, groene asperge en mosterddressing

Salade BLT met cocktailtomaat, pancetta, groene asperge en mosterddressing

Haal deze ingrediënten in huis

12 cocktailtomaten, gehalveerd - 4 groene asperges - 4 slaharten, in de lengte in repen gesneden - 12 plakjes pancetta of buikspek van goede kwaliteit - 1 eetlepel mayonaise - 1 eetlepel grove mosterd - 1 eetlepel witte wijnazijn - 4 eetlepels olijfolie extra vergine - peper

Bereiding

Snijd de onderste 5 cm van de asperges en gooi deze weg. Breng een pan water aan de kook en kook de asperges in 2 minuten beetgaar. Laat ze afkoelen in koud water en snijd ze in drieën. Bak de plakjes pancetta rustig uit in een grote koekenpan op laag vuur. Meng in een kom de mayonaise met de mosterd, azijn en olijfolie. Voeg hierbij de repen slaharten, de halve tomaatjes en vier plakjes grof gehakte pancetta. Verdeel de salade over de borden en garneer met de rest van de pancetta. Maal er nog wat zwarte peper over.

Tip: Leg kleine tomaten op hun zij als je ze doorsnijdt. De gehalveerde tomaten zien er hierdoor veel mooier uit!

Recipe by Restaurant Rossio
www.rossio.nl