Lasagne van aubergine en tomaat met krokante korst

Lasagne van aubergine en tomaat met krokante korst

Haal deze ingrediënten in huis

3 aubergines, in plakken - 6 el olijfolie - 2 teentjes knoflook, gesnipperd - 2 ansjovissen (blik) - 3 takjes rozemarijn - 800 g trostomaten - 3 mozzarella‘s, in plakken - 100 g broodkruim of paneermeel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de aubergine met zout en laat uitlekken in een vergiet. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit zachtjes de knoflook, de ansjovis en 2 takjes rozemarijn tot de ansjovis uit elkaar valt. Zeef de takjes en knoflook uit de olie, breng de olie op smaak met de versgemalen peper. Droog de aubergine en schep zorgvuldig om met de helft van de olie. Grill de aubergine 1-2 min per zijde. Verwarm 2 el olie in een koekenpan en bak hierin de tomaten 2-3 min. Bedek de ovenschaal met een laagje aubergine, verdeel er de plakken tomaat en mozzarella  over en dek af met plakken aubergine. Meng het broodkruim met de rest van de olie en strooi dit over het gerecht. Bak de lasagne 25 min in het midden van de oven. Garneer met rozemarijn. Lekker met pasta.