Projecten

Smaakvolle gedroogde tomaat

Van alle 800.000 ton geteelde tomaten in Nederland wordt jaarlijks 12.000 ton weggegooid. Zonde, vindt Prominent. Daarom ‘redt’ Prominent deze tomaten die te groot, te klein of beschadigd zijn en verwerkt ze tot ovengedroogde tomaten. Gedroogde tomaten zijn dus ook een duurzame oplossing.

De gedroogde tomaat heeft niet zo’n goed imago. ‘Klef’, ‘taai’ en ‘smakeloos’ zijn veelgehoorde opmerkingen. De gedroogde tomaat van Prominent is anders. Prominent verhandelt als tomatenspecialist alleen klasse-1-tomaten. Dat zorgt voor een gedroogde tomaat die zacht en sappig is en nog de structuur heeft van een normale tomaat.

Van teelt tot distributie

Prominent heeft het gehele proces zelf in de hand: van teelt tot distributie. Eerst worden de tomaten in stukken gesneden. Vervolgens drogen ze een aantal uur in de oven. Daarna verpakt Prominent de tomaten in bakjes van 250 of 500 gram, met of zonder olie en kruiden. Om de tomaten na het verpakken op de plaats van bestemming te krijgen zijn er diverse mogelijkheden.

Maak een afspraak

We praten graag met u verder over wat Prominent voor uw organisatie kan betekenen. Tijdens dat gesprek kunt u ook meteen de smaak van onze (gedroogde) tomaten ontdekken. Maak een afspraak met Mariëlle van den Berg, Medewerker Communicatie. Telefoon: 0174-525 663, e-mail: marielle@dcprominent.nl.

Inspiratie opdoen om te koken met gedroogde tomaten? Hier vindt u een aantal overheerlijke recepten.

Klik hier voor de brochure.

Terug naar Projecten
Volg ons