NL

Verse tomatensoep


Voor- of lunchgerecht, voor 4 personen

Haal deze ingrediënten in huis

500 g (grote) trostomaten - 50 g Italiaanse kruidenmix - 2 el olijfolie - 1 el balsamico azijn - 250 g verse gehaktballetjes voor soep

Bereiding

Snipper de tomaten. Verhit in een soep of braadpan de olie en stoof hierin de tomaten 5 minuten, tot ze zacht zijn. Neem de pan van het vuur en pureer de tomaten met een staafmixer (of gebruik een groentezeef). Voeg de kruidenmix voor warme tomatensaus, de balsamico azijn en 300 ml water toe en breng de soep al roerend aan de kook. Voeg de gehaktballetjes toe en kook de soep zachtjes, onder af en toe roeren, ca. 10 min. Serveer de verse tomatensoep met warm gebakken stokbrood en (kruiden)boter.

Variatiesuggestie

Voeg zodra de soep kookt ca. 50 g vermicelli of kleine macaroni toe. - Voeg zodra de soep kookt 150 g verse soepgroente toe. - Voeg in plaats van gehaktballetjes 250 g gaar kippenvlees toe. - Voeg in plaats van gehaktballetjes 100 g ‘fruit de mer’ en 200 g stukjes verse vis toe.

Print deze pagina

Terug naar overzicht
Volg ons