Gegrilde cherrytomaten en venkel met knoflook, peterselie en rode peper

Gegrilde cherrytomaten en venkel met knoflook, peterselie en rode peper

Haal deze ingrediënten in huis

24 cherrytomaten aan de tros - 1 flinke venkelknol, in de lengte in plakken gesneden - 1 teentje knoflook, geraspt of fijngehakt - ½ rood pepertje, fijngehakt - klein bosje platte peterselie, blaadjes gehakt - 8 eetlepels olijfolie extra vergine - sap van een halve citroen - grof zeezout en peper

Bereiding

Verhit een grillplaat of -pan. Grill de plakken venkel aan weerszijden tot er mooie donkere strepen op staan. Leg de venkel op een schaal om af te koelen. Scheur of knip de tomaten voorzichtig los van de steel. Grill ook de tomaten rondom. Let op! Niet te lang, want dan worden ze te gaar. Dus goed heet en kort! Leg de tomaten bij de venkel om af te koelen.

Meng in een kom de marinade van de olijfolie, citroensap, knoflook, rode peper en peterselie. Schep dit over de gegrilde groenten en breng het gerecht op smaak met wat grof zeezout en versgemalen peper.

Als voorgerecht heerlijk met geroosterd brood en bijvoorbeeld mozzarella. Als bijgerecht goed met vlees, vis en vegetarische gerechten.